VING ČUN KUNG FU CENTAR (WING CHUN KFC)


Poštovani čitaoci,


Naš blog je namenjen ljubiteljima borilačkih veština, a pogotovo borilačkoj veštini Ving Čun kung fu (Wing Chun , Ving Tsun, Yong Chun - nazivi koji se koriste). 


Ving Čun je intelektualna borilačka veština i umetnost nastala u Kini. Sam naziv kada se prevede na naš jezik znači "Večito proleće". Krajnje neobičan naziv za jednu borilačku veštinu, zar ne?


Kako bi što bolje pretstavili, promovisali, učili i podučavali ovu veštinu napravili smo udruženje koje se zove " Ving Čun kung fu centar " čiji je deo programa upravo ovo što je navedeno. 


Drugi deo programa se odnosi na proučavanje borilačkih veština i njihov uticaj na zdravlje, način života i primena u svakodnevnim okolnostima.


Treći deo programa bi se ogledao u pomoći onima koji praktikuju borilačke veštine, kroz savete, dovođenje majstora na seminare, ostvarivanje kulturne saradnje sa Ambasadom Narodne Republike Kine, institutma, udruženjima i ostalima  koji se bave borilačkim veštinama i kulturom ove dalekoistočne zemlje


Da bi što bolje to predstavili i uradili pokrnuli smo i ovaj blog  https://wingchunkfc.blogspot.com  

Nadamo se da će te biti naši redovni čitaoci, a mi se nadamo da ćemo uspeti da vam približimo Ving Čun kung fu na jedan novi način i pridužiti nam se u vežbanju ove  divne veštine.




Predsednik Ving Čun KFC
Sifu Senad S Karčić

Коментари

Популарни постови са овог блога

OSNOVNI KORACI U UČENJU SIU NIM TAO FORME U WING CHUNU?

KAKO PRAVILNO UČITI TEHNIKE WING CHUN KUNG FU-A ?

CHI SAU, SRCE VING ČUN KUNG FU-A