KAKO PRAVILNO UČITI TEHNIKE WING CHUN KUNG FU-A ?

Promo slogan nešeg udruženja

Učenje tehnika u Wing Chun kung fu-u zahteva sistematski pristup i posvećenost. Evo nekoliko smernica koje će vam pomoći da pravilno naučite Wing Chun tehnike:

Pronađite kvalifikovanog instruktora

Wing Chun je složen sistem sa mnogo suptilnosti i detalja. Pronalaženje iskusnog instruktora koji ima duboko razumevanje Wing Chun-a je od suštinskog značaja za pravilno učenje tehnika. Instruktor će vam pomoći da razumete principe, ispravite tehniku i pružiće vam korisne povratne informacije.

Učite postepeno

Počnite sa osnovnim tehnikama i postepeno napredujte. Pristupite svakoj tehnici temeljno, razumevajući njene principe, postavke tela i primenu. Fokusirajte se na kvalitet performansi, a ne na brzinu ili snagu. Tek kada savladate osnove, možete preći na složenije tehnike.

Jedna tehnika, jedan početak, stotine završetaka!

Vežbajte redovno

Redovna vežba je neophodna za napredak u Wing Chun-u. Odvojite vreme da vežbate tehnike svakodnevno ili bar nekoliko puta nedeljno. Budite dosledni u vežbanju i držite se rasporeda treninga.

 Razumeti principe

Wing Chun se zasniva na jasnim principima kao što su ekonomičnost kretanja, ravnoteža, brzi kontranapadi i iskorišćavanje slabosti protivnika. Pokušajte da dublje razumete ove principe i primenite ih u svojoj tehnici. Vežbajte svesnost dok izvodite tehnike da biste razvili intuitivno razumevanje njihove svrhe i primene.

Vežbajte sa partnerom

Wing Chun je borilačka veština koja uključuje interakciju sa protivnikom. Pronađite pouzdanog partnera za obuku i vežbajte tehnike sa njima. Ovo će vam omogućiti da razvijete svoje veštine reagovanja, osetite protok energije i primenite tehnike u stvarnim situacijama.


Tan - Da, vežba sa partnerom

Snimite sebe ili vežbajte u ogledalu

Ponekad je korisno snimiti svoj trening ili izvoditi vežbe ispred ogledala. Na taj način možete analizirati sopstvenu tehniku, uočiti greške i raditi na njihovom ispravljanju. Ova vrsta samoanalize pomaže vam da razvijete samokorektivne veštine.

Korišćenje senke u prirodi za analizu pokreta

Budite strpljivi

Učenje Wing Chuna zahteva vreme i strpljenje. Tehnike postaju bolje sa dugotrajnom praksom. Nemojte biti previše kritični prema sebi, već uživajte u procesu učenja i prihvatite da je napredak postepen.

Pravilno učenje Wing Chun tehnika zahteva vreme, strpljenje i doslednost. Budite posvećeni i redovno vežbajte i uskoro ćete primetiti poboljšanja u svojim tehničkim performansama i razumevanju ove prelepe borilačke veštine.

Srdačan pozdrav,

Sifu Senad S Karčić



Коментари

Популарни постови са овог блога

OSNOVNI KORACI U UČENJU SIU NIM TAO FORME U WING CHUNU?

ZAŠTO TREBA VEŽBATI "VING ČUN KUNG FU"- KOJU KORIST VEŠTINA DONOSI