Teorija uspešnog učenja i polaganja ispita zasnovana na principima obuke Brus Lija

 

Iskustva iz borilačkih veština lako se mogu preneti na svakodnevan život. Kako je Brus Li bio jedan jako uspešan praktičar borilačkih veština, principe na kojima je učio borilačke veštine transformisali smo u teoriju uspešnog učenja i polaganja ispita po principima Brus Lija.

Srce

Da biste uspešno položili ispit, morate imati želju da uspete. Motivacija je ključna, jer će vas želja da postignete dobar rezultat podstaći da učite i pripremate se na najbolji mogući način. Takođe, važno je da ostanete mirni pod pritiskom ispita i ne dozvolite da vas nervoza obuzme. Održavanje smirenosti pomoći će vam da bolje razmislite i primenite svoje znanje tokom ispita.

Oči

Kao Brus Li, vaše oči treba da budu uperene u metu. Pripremite se tako što ćete prikupiti što više informacija o materijalu koji će biti obrađen na ispitu. Pažljivo pratite lekcije, koristite dodatne materijale i beleške da biste stekli što više znanja. Na taj način ćete biti spremni da se suočite sa pitanjima koja će vam biti postavljena na ispitu.

Balans

Ključ uspešnog učenja i polaganja ispita leži u ravnoteži između učenja i odmora. Prekomerno učenje bez adekvatnog odmora može dovesti do iscrpljenosti i smanjene koncentracije. Organizujte svoje vreme tako da imate dovoljno vremena za učenje, ali i za odmor i opuštanje.

Inovacija

Sledeći primer Brusa Lija, budite inovativni u svom pristupu učenju. Pronađite načine da naučite gradivo brže i efikasnije. Koristite različite tehnike učenja, kao što je uzimanje beleški, ponavljanje materijala naglas ili podučavanje nekog drugog. Budite kreativni u svom pristupu učenju da biste bolje razumeli i zapamtili materijal.

Detaljno učenje

Kao što je Brus Li naučio Ving Čun, trebalo bi da detaljno proučite materijal da biste bolje razumeli određene koncepte i informacije. Dubinsko učenje će vam omogućiti da bolje razumete materijal i primenite svoje znanje tokom ispita.

Opuštanje i koncentracija

Da bi vaš um mogao jasno razmišljati tokom ispita, važno je da ostanete opušteni i fokusirani. Ostanite smireni i fokusirani tokom ispita kako biste mogli tačno da odgovorite na pitanja i primenite svoje znanje.

Samo procena,

Kada savladate gradivo, izvršite samoprocenu da biste procenili svoje znanje i identifikovali potencijalne slabosti. Na osnovu sopstvene procene, dodatne napore možete usmeriti na one delove materijala koji vam izazivaju poteškoće.

Planiranje i praksa

Baš kao što je Brus Li vežbao inovativno, trebalo bi da razvijete plan učenja i vežbe koji će vas pripremiti za ispit. Vežbajte rešavanje primera pitanja da biste se upoznali sa formatom ispita i stekli poverenje u svoje znanje.

Umetnost odustajanja

Kako je Brus Li naučio od svog instruktora, ponekad morate da se odreknete nekih stvari da biste postigli uspeh. Ovo može uključivati vreme koje obično trošite na nepotrebne aktivnosti da biste ga preusmerili na učenje i pripremu ispita.

Pozitivan stav

Vaš stav prema učenju i ispitivanju ima veliki uticaj na vaš uspeh. Zadržite pozitivan stav i verujte u svoje sposobnosti. Verovanje u sebe i svoje znanje pomoći će vam da se suočite sa ispitom sa više samopouzdanja i manje nervoze.

Učenje i polaganje ispita zahtevaju posvećenost, disciplinu i upornost, baš kao što je to bio slučaj sa Brus Lijem na treningu borilačkih veština. Prateći ove principe, imaćete veće šanse za uspešan ishod i postizanje vaših obrazovnih ciljeva.

Srdačan pozdrav,

Sifu Senad S Karčić




Коментари

Популарни постови са овог блога

KAKO PRAVILNO UČITI TEHNIKE WING CHUN KUNG FU-A ?

OSNOVNI KORACI U UČENJU SIU NIM TAO FORME U WING CHUNU?

ZAŠTO TREBA VEŽBATI "VING ČUN KUNG FU"- KOJU KORIST VEŠTINA DONOSI